Jak ugotować Spagetti z pomidorów
Definicja SPAGETTI Z POMIDORÓW: Produkty: - makaron spagetti
- pomidory (z puszki lub świeże)
- czosnek (ile kto lubi)
- bazylia (najlepiej świeża, jak nie ma to suszona z torebki)
- sól, pieprz
- olej lub oliwa Wykonanie: Na patelnię wlewamy olej i dodajemy pomidory (jeśli są świeże to parzymy je wcześniej wrzątkiem, obdzieramy ze skóry :) i kroimy w kostkę). Pomidory parują aż zrobi się gęsty sos.
W międzyczasie gotujemy makaron na al dente (dobrze dodać do niego troche oliwy - mniej się skleja). Jak sos jest gęsty to go doprawiamy: wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i bazylia (świeżą rozrywamy - nie kroimy!!) Chwilkę jeszcze stawiamy na ogniu, żeby połączyły się smaki.
Makaron oblewamy sosem lub jeśli makaron za bardzo przestygł wkładamy go na patelnię i tam mieszamy dokładnie z sosem.
Czym jest Spagetti z pomidorów znaczenie w Słownik S .