Jak ugotować Spagetti
Definicja SPAGETTI: Składniki - mięso mielone 0,5 kg wieprzowe; - 2 średnie marchewki; - 1 średnia pietrucha; - 1/2 selera; - 1 średnia cebula; - 1/2 szklanki bulionu drobiowego z kostki; - koncentrat pomidorowy; - sól, cukier, pieprz, oregano, bazylia; - tarty parmezan; - makaron - odrobina masła i oleju Wykonanie: - mięso usmażyć na patelni na odrobinie oleju, mieszać i rozdrabniać tworzace się grudki; jeśli mięso było tłuste, nadmiar wytopionego tłuszczu odlać; - wszystkie warzywa posiekać i udusić na miękko w garnku na łyżce masła; wlać przygotowany bulion i wszystko dokładnie zmiksować; dodać koncentrat, doprawić do smaku wymienionym przyprawami - tak przygotowany sos połączyć z mięsem i dusić pod przykryciem 15-20 min; zmianę konsystencji załatwiamy dolaniem wody; - makaron na mięso z sosem i na koniec posypać parmezanem.
Czym jest Spagetti znaczenie w Słownik S .