Jak ugotować Spaghetti a la puttanesca
Definicja SPAGHETTI A LA PUTTANESCA: Składniki • 340g makaronu na spaghetti • 450g pokrojonych, obranych pomidorów • 6 pokrojonych ząbków czosnku • 4 łyżki kaparków • 100g czarnych oliwek • 2 łyżki drobno porwanej pietruszki • oliwa z oliwek • sól i pieprz Etapy przygotowania 1. Na oliwie smażyć czosnek. Kiedy zbrązowieje dodać pomidory i smażyć, aż oliwa wypłynie na wierzch. Dodać oliwki, kaparki i odrobinę soli i pieprzu. Gotować na małym ogniu przez 5 minut. 2. Ugotować makaron w osolonej wodzie. Odcedzić i wymieszać z sosem, a następnie posypać pietruszką. Gorąco polecam polać też suto oliwą z oliwek (oczywiście extra virgin, najlepiej hiszpańską).
Czym jest Spaghetti a la puttanesca znaczenie w Słownik S .