Jak ugotować Spaghetti na zielono z fasolką i ziemniakami
Definicja SPAGHETTI NA ZIELONO Z FASOLKĄ I ZIEMNIAKAMI: Składniki 400 g spaghetti pęczek świeżej bazylii 1 łyżka pestek słonecznika 2 łyżki bryndzy 4 ząbki czosnku6 łyżek oleju 1/2 łyżeczki gruboziarnistej soli 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 ziemniaki sól 4 łyżki startego żółtego sera Wykonanie Pestki uprażyć na suchej patelni. Bazylię umyć. Czosnek obrać. Pestki, czosnek i bazylię posiekać. Czosnek i pestki rozetrzeć w miseczce. Dodać bryndzę, bazylię i sól, dokładnie ucierać dodając stopniowo olej. Sos odstawić. Fasolkę oczyścić, ziemniaki obrać. Fasolkę i ziemniaki umyć, pokroić, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować ok. 5 min. Dodać makaron, gotować 5- 8 min. Sos rozprowadzić kilkoma łyżkami wywaru. Makaron z warzywami odcedzić, rozłożyć na talerze. Polać sosem, wymieszać, posypać serem.
Czym jest Spaghetti na zielono z znaczenie w Słownik S .