Przepis na Spaghetti z
SKŁADNIKI DO SPAGHETTI Z co to jest
Gotowanie Spaghetti z pieczarkami i szpinakiem. Składniki do małych pieczarekopakowanie spaghetti2.

Jak ugotować Spaghetti z pieczarkami i szpinakiem

Definicja SPAGHETTI Z PIECZARKAMI I SZPINAKIEM: 50 g świeżego szpinaku / 250 g mrożonego
60 dag małych pieczarek
opakowanie spaghetti
2 ząbki czosnku
2 opakowania śmietany 18%
1 słoiczka kaparów
3 łyżki oliwy
sól, pieprz Przygotować sos szpinakowo-?mietanowy: czosnek posiekać. Patelnię skropić łyżką oliwy, włożyć czosnek, smażyć 3-5 min. cały czas mieszając. Dodać kapary, smażyć 3 min. Następnie dodać pokrojony szpinak. Chwilę smażyć wszystko razem. Do kubka wlać 1 ?mietanę., dodać do niej 3-4 łyżki gorącego szpinaku, wymieszać. Następnie wlać zawartość kubka, wymieszać.
Sos pieczarkowo-?mietankowy: obrać pieczarki, przekroić na pół. Wrzucić je na rozgrzaną oliwę. Dusić pod przykryciem ok. 15-10 min. Gdy puszcz? sok, zmniejszyć ogień i dusić jeszcze chwilę. Wlać do kubka 1 ?mietanę, dolać do niej kilka łyżek gorącego sosu pieczarkowego, wymieszać i wylać zawartość kubka na patelnię. Dokładnie wymieszać, zagotować. Posolić, dodać pieprz do smaku.
Spaghetti ugotować, ods?czyć. Do garnka z makaronem wlać sos pieczarkowo-?mietanowy. Potrz?snąć kilka razy garnkiem, by zmieszać sos ze spaghetti. Wyłożyć na talerz, polać wokół sosem szpinakowo-?mietanowym.

Czym jest Spaghetti z pieczarkami i znaczenie w Słownik S .