Jak ugotować Spaghetti z sosem z tuńczyka
Definicja SPAGHETTI Z SOSEM Z TUŃCZYKA: Trudność: łatwy
Składniki na 4 porcje
• 200 g tuńczyka z konserwy • puszka sardynek • 250ml oliwy z oliwek • 2 pęczki posiekanej pietruszki • 150 ml 22% śmietany • sól, pieprz • 500 g spaghetti • 2 łyżki masła • czasrne oliwki do dekoracji
Etapy przygotowania
1. Tuńczyka odsączyć z oleju i zmiksować na pastę w malakserze wraz z sardynkami, 225 ml oliwy i pietruszką. 2. Dodać śmietanę i dobrze wymieszać na jednolitą masę. 3. Spaghetti ugotować wraz z resztą oliwy w osolonej wodzie. 4. Ugotowane spaghetti przełożyć do garnka, wymieszać z pastą rybną i masłem. Podgrzewać kilka minut na wolnym ogniu ciągle mieszając. 5. Rozporcjonować spagetti i udekorować oliwkami. Danie doskonale smakuje z sałatą w sosie vinegrette.
Czym jest Spaghetti z sosem z tuńczyka znaczenie w Słownik S .