Jak ugotować Steak Alle Casserole
Definicja STEAK ALLE CASSEROLE: 550 g polędwicy , pociętej na kwadraty
1 łyżka musztardy
sól i pieprz
2 łyżki oleju
1 duża cebula posiekana
3 łodygi selera naciowego posiekanego
100 g pieczarek pokrojonych
300 ml gorzkiego piwa lub mocnego portera
4 łyżki sosu Worcestershire L&P
Przygotowanie
Rozgrzać olej na patelni, smażyć mięso przez kilka minut i zdjąć z patelni. Wrzucić cebulę i selera i smażyć przez około 5 minut, aż będ? miękkie. Dodać pieczarki i smażyć przez kolejne 2 minuty. Dodać mięso i musztardę. Stopniowo dodawać piwo i sos worcester. Gotować na wolnym ogniu przez około godzinę.
Podawanie
Podawać na gor?co z ryżem lub ziemniakami.
Czym jest Steak Alle Casserole znaczenie w Słownik S .