Jak ugotować Stek barani po dyrektorsku
Definicja STEK BARANI PO DYREKTORSKU: Składniki:50 dkg baraniny bez kości (udziec),
tłuszcz,
2 dkg mąki,
2 główki czosnku,
10 dkg ketchupu, sól,
cukier kryształ,
pieprz do smaku,
masło.
Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, posypać solą i pieprzem, pozostawić w chłodnym miejscu na 2 godziny. Następnie pokrajać w poprzek włókien na porcje, rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, formować ręką i nożem owalne steki o grubości 1.5 cm, posypać mąką, zrumienić z obu stron. Czosnek podzielicna ząbki, obrać, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić, podsmażyć na maśle razem z cukrem, dodać do kotletów razem z ketchupem, dusić kilka minut, doprawić.
Czym jest Stek barani po dyrektorsku znaczenie w Słownik S .