Przepis na Stek barani po
SKŁADNIKI DO STEK BARANI PO co to jest
Gotowanie Stek barani po dyrektorsku. Składniki do tłuszcz,2 dkg mąki,2 główki czosnku,10 dkg.

Jak ugotować Stek barani po dyrektorsku

Definicja STEK BARANI PO DYREKTORSKU: Składniki:50 dkg baraniny bez kości (udziec),
tłuszcz,
2 dkg mąki,
2 główki czosnku,
10 dkg ketchupu, sól,
cukier kryształ,
pieprz do smaku,
masło.

 
Sposób przyrządzenia:        Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, posypać solą i pieprzem, pozostawić w chłodnym miejscu na 2 godziny. Następnie pokrajać w poprzek włókien na porcje, rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, formować ręką i nożem owalne steki o grubości 1.5 cm, posypać mąką, zrumienić z obu stron. Czosnek podzielicna ząbki, obrać, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić, podsmażyć na maśle razem z cukrem, dodać do kotletów razem z ketchupem, dusić kilka minut, doprawić.

Czym jest Stek barani po dyrektorsku znaczenie w Słownik S .