Przepis na Steki w czerwonym
SKŁADNIKI DO STEKI W co to jest
Gotowanie Steki w czerwonym winie. Składniki do plasterki wędzonego boczku pół szklanki czerwonego.

Jak ugotować Steki w czerwonym winie

Definicja STEKI W CZERWONYM WINIE: Składniki 4 steki z rostbefu po 20 dag 4 plasterki wędzonego boczku pół szklanki czerwonego wytrawnego wina 4 łyżki marynowanych cebulek Dodatki: 4 łyżki oleju 2-3 gałązki szałwi 1 łyżka galaretki z czerwonej porzeczki kawałek skórki z pomarańczy szczypta cynamonu sól świeżo mielony pieprz Wykonanie Steki umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem, osolić, oprószyć pieprzem i natrzeć posiekanymi listkami szałwi. Każdy stek owinąć plasterkiem boczku. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć steki i usmażyć na rumiano z każdej strony po 5-6 minut. Dodać wino i smażyć mięso jeszcze po 2-3 minuty z każdej strony. Steki wyjąć na ogrzany półmisek, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Do sosu na patelni dodać galaretkę porzeczkową oraz pokrojoną w cieniutkie paseczki skórkę pomarańczową. Sos doprawić szczyptą cynamonu, solą oraz odrobiną świeżo mielonego czarnego pieprzu. Dokładnie wymieszać. Włożyć marynowane cebulki i razem krótko zagotować. Gałązki szałwi opłukać, otrząsnąć z wody, oderwać listki. S Steki polać sosem z czerwonego wina i udekorować listkami szałwi.

Czym jest Steki w czerwonym winie znaczenie w Słownik S .