Jak ugotować Steki wołowe w ziołowej panierce
Definicja STEKI WOŁOWE W ZIOŁOWEJ PANIERCE: Składniki 4 steki wołowe 3 łyżki posiekanych ziół (szczypiorek, pietruszka, koperek) 1 kg ziemniaków 15 dag startego żółtego sera 350 ml śmietany 5 łyżek oleju 2 łyżki masła kilka gałązek natki sól, pieprz Wykonanie Mięso pokroić w plastry, oprószyć solę i pieprzem, posmarować olejem, obtoczyć w ziołach. Odstawić na 1 godzinę. Ziemniaki obrać, pokroić na plasterki. Żaroodporne naczynie natłuścić łyżką masła. Ziemniaki układać warstwami, przesypując je solą, pieprzem i żółtym serem. Wierzch polać 250 ml śmietany. Piec 1 godzinę w temp. 200°C. Resztę masła i oleju rozgrzać na patelni. Włożyć mięso, smażyć po 2 minuty z każdej strony, zdjąć. Natkę posiekać. Na patelnię wlać pozostałą śmietanę, przyprawić solą i pieprzem. Sos doprowadzić do wrzenia, gotować, aż zgęstnieje. Dodać natkę, wymieszać. Steki wołowe podawać z pieczonymi ziemniakami, polane sosem śmietanowym.
Czym jest Steki wołowe w ziołowej znaczenie w Słownik S .