Przepis na Malinowa Strucla
SKŁADNIKI DO STRUCLA MALINOWA co to jest
Gotowanie Strucla malinowa. Składniki do 90 g cukru    •  400 g maki pszennej    •  3 jajka    •  2.

Jak ugotować Strucla malinowa

Definicja STRUCLA MALINOWA: Produkty •  15 g drozdzy
  
•  100 ml mleka
  
•  90 g cukru
  
•  400 g maki pszennej
  
•  3 jajka
  
•  2 zoltka
  
•  100 g masla
  
•  sloik (ok. 400 g) konfitur z malin
  
•  cukier puder
  
•  maslo do formy 
   
kruszonka:
  
•  100 g maki
  
•  100 g masla
  
•  100 g cukru
   Etapy przygotowania 1.  Do pokruszonych drozdzy dodac podgrzane mleko, lyzke cukru i 100 g maki. Wymieszac. Odstawic w cieple miejsce na 15 min.
    
2.  2 jajka wymieszac z 2 zoltkami oraz reszta cukru. Stopniowo dodawac do masla i ucierac. Polaczyc z rozczynem i reszta maki. Wyrobic ciasto. Odstawic na 10 min.
    
3.  Z ciasta uformowac gruby placek. Posmarowac go konfiturami. Zwinac w rolade. Wlozyc do wysmarowanej maslem formy i odstawic do wyrosniecia.
    
4.  Skladniki na kruszonke zagniesc i drobno pokruszyc. Ciasto posmarowac jajkiem, posypac kruszonka.
    
5.  Piec 30-40 min. w temp. 170 st. Cieple posypac cukrem pudrem.

Czym jest Strucla malinowa znaczenie w Słownik S .