Przepis na Strucla z makiem
SKŁADNIKI DO STRUCLA Z MAKIEM co to jest
Gotowanie Strucla z makiem III. Składniki do jaja,1/4 l mleka,3 dag drożdży.Nadzienie:0.5 kg maku,5.

Jak ugotować Strucla z makiem III

Definicja STRUCLA Z MAKIEM III: 0.5 kg mąki pszennej,
20 dag cukru,
15 dag masła,
3 jaja,
1/4 l mleka,
3 dag drożdży.
Nadzienie:
0.5 kg maku,
5 dag rodzynków,
2 dag sksrki pomarańczowej smażonej,
1 olejek migdałowy,
2 jaja,
20 dag cukru,
10 dag masła. Mak moczyć w wodzie około 12 godzin. Odcedzony wrzucić na kilka minut do gotującej się wody, osączyć i dwukrotnie zmielić. Do rondla włożyć masło, mak, rodzynki, drobno pokrajaną skórkę pomarańczową i smażyć przez kilka minut ci?gle mieszając. Po ostygnijciu, wbić jaja, wsypać cukier i wymieszać, dodając olejek. Resztę masła utrzeć na pianę, dodać cukier, jaja i drożdże uprzednio rozrobione w mleku. Gdy masa jest dobrze wyrobiona, wsypać m?kę i wyrobić ciasto. Nakryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnijcia. Stolnicę posypać m?ką, wyłożyć połowę ciasta, rozpłaszczyć wałkiem na grubość 1 cm i posmarować białkiem. Następnie wyłożyć połowę maku, posmarować białkiem i zwinąć ciasno, podwijając brzeg placka i oba końce pod spsd strucli. Z druga połową ciasta i maku post?pić tak samo. Strucle ułożyć na natłuszczonej blasze, przedzielić natłuszczonym papierem i pozostawić w ciepłym miejscu. Gdy podrosną, posmarować z wierzchu stopionym masłem i piec ok. 40 minut. Przy końcu pieczenia zwiększyć temperaturę piekarnika, by strucle ładnie się przyrumieniły.

Czym jest Strucla z makiem III znaczenie w Słownik S .