Jak ugotować Surówka z czarnej rzepy z ananasem
Definicja SURÓWKA Z CZARNEJ RZEPY Z ANANASEM: Przygotowanie: 10 minut
Kaloryczność: 150 kcal/porcja
Trudność: bardzo łatwe
Składniki na 8 porcji
• 1/2 kg czarnej rzepy • 2 marchewki • 1/2 -1 puszki ananasa • 2 łyżki majonezu • 1/2 małego jogurtu naturalnego • szczypta soli • około 3 łyżeczek cukru • 1/2 cytryny
Etapy przygotowania
1. Rzepę obrać, umyć i zetrzeć na tarce, posolić, skropić sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce na 10-15 min. Odsączyć powstały sok. Dodać startą marchewkę i ananasa pokrojonego w kostkę. Przygotować sos z majonezu i jogurtu, doprawić cukrem (około 3 łyżeczki) i ewentualnie solą do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Smacznego!!!
Czym jest Surówka z czarnej rzepy z znaczenie w Słownik S .