Przepis na Surówka z
SKŁADNIKI DO SURÓWKA Z co to jest
Gotowanie Surówka z czerwonej kapusty z bakaliami. Składniki do rodzynków, 5 dkg orzechów, 5 dkg.

Jak ugotować Surówka z czerwonej kapusty z bakaliami

Definicja SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z BAKALIAMI: Produkty: 40 dkg czerwonej kapusty,
5 dkg rodzynków,
5 dkg orzechów,
5 dkg fig,
3 łyżki oleju sojowego,
sok z cytryny,
sól,
cukier i pieprz do smaku Wykonanie: Oczyszczoną kapustę umyć, rozdrobnić na szatkownicy (w robocie lub na tarce), posolić. Bakalie umyć, figi i orzechy posiekać. Wymieszać z kapustą, dodać olej. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Podawać jako dodatek do cielęciny lub potraw z drobiu pieczonego

Czym jest Surówka z czerwonej kapusty z znaczenie w Słownik S .