Przepis na Surówka z
SKŁADNIKI DO SURÓWKA Z co to jest
Gotowanie Surówka z czerwonej kapusty z winem. Składniki do reneta, cebula, 3 dag posiekanych.

Jak ugotować Surówka z czerwonej kapusty z winem

Definicja SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z WINEM: Produkty: 50 dag czerwonej kapusty,
jabłko złota reneta,
cebula,
3 dag posiekanych orzechów laskowych,
kilka połówek orzechów włoskich,
sos:
1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina,
łyżka oliwy,
3 dag rodzynek,
sok z 1 cytryny,
2 łyżki natki pietruszki,
3 zmielone goździki,
cukier,
sól. Wykonanie: Cebulę obrać i posiekać. Kapustę umyć, oczyścić, cienko poszatkować, posolić, dodać cebulę i orzechy. Jabłko umyć, zetrzeć na tarce do jarzyn i włożyć do kapusty. Przygotować sos: rodzynki sparzyć i osączyć. Do oliwy dodać natkę pietruszki, sok z cytryny oraz goździki i mieszając, wlewać powoli wino. Następnie dodać rodzynki i doprawić cukrem oraz solą. Kapustę polać sosem i wymieszać. Surówkę podawać przybraną połówkami orzechów włoskich

Czym jest Surówka z czerwonej kapusty z znaczenie w Słownik S .