Przepis na Surówka z
SKŁADNIKI DO SURÓWKA Z co to jest
Gotowanie Surówka z kalarepki z ogórkiem. Składniki do 2 łyżki drobno posiekanego koperku, 1 łyżka.

Jak ugotować Surówka z kalarepki z ogórkiem

Definicja SURÓWKA Z KALAREPKI Z OGÓRKIEM: Produkty: 25 dkg młodej kalarepy,
25 dkg ogórków,
2 łyżki drobno posiekanego koperku,
1 łyżka zielonego groszku,
1/2 szklanki śmietany,
sól i pieprz do smaku. Wykonanie: Młodą kalarepę umyć, obrać, pozostawiając młode środkowe listki. Pokrajać w drobniutką kostkę. Tak samo przygotować ogórki. Wymieszać wszystkie składniki, dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć na salaterkę, obsypując dookoła wianuszkiem z zielonego groszku. Można uzupełnić dekorację kawałkami pomidora lub papryki

Czym jest Surówka z kalarepki z ogórkiem znaczenie w Słownik S .