Jak ugotować Surówka z kapusty cukrowej mieszana
Definicja SURÓWKA Z KAPUSTY CUKROWEJ MIESZANA: Produkty: 20 dkg cukrowej kapusty,
10 dkg marchwi,
10 dkg ogórków świeżych lub kwaszonych,
10 dkg porów,
10 dkg jabłek,
3 łyżki oleju,
1 łyżka musztardy,
sok z kwaszonej kapusty lub ogórków,
sól,
cukier i pieprz ziołowy do smaku,
1 łyżka posiekanej rzeżuchy Wykonanie: Kapustę oczyścić, usunąć nadpsute liście, umyć i poszatkować drobno w słomkę lub utrzeć na tarce do jarzyn. Marchew, ogórki i jabłka umyć i utrzeć na tarce lub drobniutko pokrajać (ręcznie lub w robocie). Wymieszać wszystkie składniki z olejem, posolić, dodać musztardę, zieleninę i doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem ziołowym. Udekorować na półmisku czerwoną kapustą.
Czym jest Surówka z kapusty cukrowej znaczenie w Słownik S .