Przepis na Surówka z kapusty
SKŁADNIKI DO SURÓWKA Z co to jest
Gotowanie Surówka z kapusty i kiełków lucerny. Składniki do lucerny (lub innych)2 łyżki oleju2.

Jak ugotować Surówka z kapusty i kiełków lucerny

Definicja SURÓWKA Z KAPUSTY I KIEŁKÓW LUCERNY: 150 g czerwonej kapusty
125 g marchwi
25 g kiełków lucerny (lub innych)
2 łyżki oleju
2 łyżki soku z cytryny
łyżka soku jabłkowego
sól, pieprz
Warzywa oczyścić, kapustę poszatkować,marchew utrzeć. Olej wymieszać z sokami, przyprawić. Połowę wymieszać z kapust?, resztę z marchwi?. Warzyw nie mieszać, tylko ułożyć je osobno kręgami - na zewnątrz kapusta, potem marchew, a w środku kiełki.
Kiełki do nabycia w markatech, lucerna niekiełkowana w także w sklepach ze zdrową żywności?.

Czym jest Surówka z kapusty i kiełków znaczenie w Słownik S .