Przepis na Surówka z kapusty
SKŁADNIKI DO SURÓWKA Z co to jest
Gotowanie Surówka z kapusty z żurawinami. Składniki do jabłek, 1/2 szklanki śmietany, sól, cukier.

Jak ugotować Surówka z kapusty z żurawinami

Definicja SURÓWKA Z KAPUSTY Z ŻURAWINAMI: Produkty: 1/2 kg kapusty,
5 dkg żurawin,
10 dkg jabłek,
1/2 szklanki śmietany,
sól,
cukier,
pieprz ziołowy do smaku Wykonanie: Oczyszczoną i opłukaną kapustę drobno poszatkować. Jabłka pokrajać lub utrzeć na tarce. Umyte żurawiny przetrzeć przez sito, dodać do pozostałych składników, wymieszać wszystko ze śmietaną, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem ziołowym.

Czym jest Surówka z kapusty z żurawinami znaczenie w Słownik S .