Przepis na Świąteczna babka
SKŁADNIKI DO ŚWIĄTECZNA BABKA co to jest
Gotowanie Świąteczna babka makowa z marmoladkami. Składniki do pieczenia 25 dag masła 4 jajka 25.

Jak ugotować Świąteczna babka makowa z marmoladkami

Definicja ŚWIĄTECZNA BABKA MAKOWA Z MARMOLADKAMI: Składniki: 25 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag masła 4 jajka 25 dag cukru cukier wanilinowy 1 cytryna + cukier puder do posypania gwiazdki do dekoracji Sposób przygotowania: Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka umyć, żółtka oddzielić od białek, masło utrzeć na gładką, puszystą masę, dodając stopniowo po jednym żółtku, cukier puder, cukier wanilinowy i sok z cytryny. Połączyć z mąką i pianą z białek ubitą na sztywno, przełożyć ciasto do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C, piec ok. 1 godz. Wyjąć z piekarnika, na wierzchu udekorować marmoladkami w kształcie gwiazdek różnej wielkości (można też ułożyć cienkie plasterki karamboli albo gwiazdki upieczone z ciasta). Posypać cukrem pudrem.

Czym jest Świąteczna babka makowa z znaczenie w Słownik S .