Przepis na Świąteczna szynka
SKŁADNIKI DO ŚWIĄTECZNA co to jest
Gotowanie Świąteczna szynka w glazurze. Składniki do pomarańczowego2 łyżki miodu4 łyżki Sosu.

Jak ugotować Świąteczna szynka w glazurze

Definicja ŚWIĄTECZNA SZYNKA W GLAZURZE: 1 szynka wieprzowa
1 pomarańcza
1 szkl. nektaru pomarańczowego
2 łyżki miodu
4 łyżki Sosu Czosnek z Miodem
1 Łyżka Sosu Sojowego Jasnego
1 łyżka musztardy
2 łyżki likieru Grand Marnier
wi?nie kandyzowane do przybrania

Pomarańczę obrać ze skórki. Skórkę pokroić w paseczki, wrzucić na
gotując? wodę, gotować 3 minuty, wyjąć i osuszyć. Poł?czyć nektar
pomarańczowy, miód, sos czosnek z miodem, sos sojowy, skórkę pomarańczową
i całość delikatnie podgrzać. Zdjąć z ognia, dodać likier, ostudzić.
Obrać szynkę ze skóry i ponacinać delikatnie nożem w kratkę. Przełożyć
szynkę do naczynia żaroodpornego lub blachy do pieczenia. Polać ją
dokładnie połową wcześniej przygotowanego sosu. Piec w temperaturze ok.
175 stopni C przez 20 minut na każde 500 g szynki. W celu uzyskania
lepszego efektu należy w czasie pieczenia polewać szynkę reszt? sosu.
Szynkę podajemy przybraną połówkami wi?ni.

Czym jest Świąteczna szynka w glazurze znaczenie w Słownik S .