Przepis na Zupa Syta
SKŁADNIKI DO SYTA ZUPA co to jest
Gotowanie Syta zupa. Składniki do groch niełuskany 400 g •  szkielet indyczy z kuprem •  boczek.

Jak ugotować Syta zupa

Definicja SYTA ZUPA: Składniki •  fasola Jaś drobna lub średnia lub groch niełuskany 400 g •  szkielet indyczy z kuprem •  boczek parzony lub wędzony lub żeberka wędzone ok. 400 g •  marchewka 2-3 szt. •  średnia pietruszka lub natka (może być suszona) •  ziemniaki 4-5 szt. •  kostki rosolowe wołowe , maggi (mogą być suszone liście) •  pieprz czarny mielony, papryka słodka mielona Etapy przygotowania 1. w dużym garnku gotujemy fasolę lub groch z mięsami. po ok. 30 minutach, kiedy mięso odchodzi od kości, wyciągamy mięsa do ostudzenia 2. ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę marchew obieramy . wrzucamy warzywa do zupy dodajemy zioła, przyprawy i kostki rosolowe. gotujemy ok. 30 minut aż ziemniaki będą miękkie 3. wyciągamy marchew do pokrojenia, mięso obieramy od kości, kroimy drobno i dodajemy wszystko do zupy 4. zupa smakuje najlepiej po ostygnięciu i podgrzaniu

Czym jest Syta zupa znaczenie w Słownik S .