Jak ugotować Syta zupa
Definicja SYTA ZUPA: Składniki • fasola Jaś drobna lub średnia lub groch niełuskany 400 g • szkielet indyczy z kuprem • boczek parzony lub wędzony lub żeberka wędzone ok. 400 g • marchewka 2-3 szt. • średnia pietruszka lub natka (może być suszona) • ziemniaki 4-5 szt. • kostki rosolowe wołowe , maggi (mogą być suszone liście) • pieprz czarny mielony, papryka słodka mielona Etapy przygotowania 1. w dużym garnku gotujemy fasolę lub groch z mięsami. po ok. 30 minutach, kiedy mięso odchodzi od kości, wyciągamy mięsa do ostudzenia 2. ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę marchew obieramy . wrzucamy warzywa do zupy dodajemy zioła, przyprawy i kostki rosolowe. gotujemy ok. 30 minut aż ziemniaki będą miękkie 3. wyciągamy marchew do pokrojenia, mięso obieramy od kości, kroimy drobno i dodajemy wszystko do zupy 4. zupa smakuje najlepiej po ostygnięciu i podgrzaniu
Czym jest Syta zupa znaczenie w Słownik S .