Jak ugotować Szałas z baranich żeberek
Definicja SZAŁAS Z BARANICH ŻEBEREK: Produkty: - 1 kg baranich żeberek
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka czarnego, mielonego pieprzu
- 1/2 szklanki zielonej pietruszki
- 1/2 szklanki zielonego koperku
- 1/2 szklanki zielonej mięty Wykonanie: Zieleninę posiekać. Paraninę natrzeć solą i pieprzem, skropić 1 łyżką oleju roślinnego i posypać zieleniną. Dostawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. Na palelni w pozostałym oleju obsmażyć baraninę ułożoną mięsem w dól przez 4 minuty. Przełożyć na blachę, mięsem do góry i zapiekać w piekarniku przez 15 minut. Wyjąć z piekarnika, nakryć folią i odstawić na 15 minut. Jako garnir można użyć pieczonych ziemniaków lub grilowanych warzyw. Baraninę ułożyć w "szałas", do wnętrza szałasu włożyć garnir.
Czym jest Szałas z baranich żeberek znaczenie w Słownik S .