Przepis na Biszkoptowa
SKŁADNIKI DO SZARLOTKA co to jest
Gotowanie Szarlotka biszkoptowa. Składniki do jabłek- 4 jajka- szklanka cukru- pół kostki masła- 1.

Jak ugotować Szarlotka biszkoptowa

Definicja SZARLOTKA BISZKOPTOWA: Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- kilogram jabłek
- 4 jajka
- szklanka cukru
- pół kostki masła
- 1 i 1/4 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej i bułka tarta do formy lub specjalny pergamin do jej wyłożenia

Sposób przyrządzania:

Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Żółtka oddziel od białek (pianę ubijesz osobno) i utrzyj z cukrem, dodaj masło i dalej ucieraj, aż do uzyskania jednolitej masy. Z białek ubij sztywną pianę, połącz ją z masą żółtkową, wsyp mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj jabłka i znów wymieszaj. Wyłóż ciasto do formy i piecz ok. 45 min. Kiedy wierzch nabierze złocistego koloru, sprawdź patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Gotową szarlotkę posyp cukrem pudrem. Uwaga: zamiast jabłek mogą być gruszki, śliwki (bez pestek) albo rabarbar.

Czym jest Szarlotka biszkoptowa znaczenie w Słownik S .