Jak ugotować Szarlotka Tutti Frutti
Definicja SZARLOTKA TUTTI FRUTTI: Składniki 5 jajek 1,5 szklanki cukru 3 szklanki maki kostka margaryny 1 i 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia 2 łyzeczki mąki ziemniaczanej 1,5 kg jabłek szczypta cynamonu galaretka cytrynowa Sposób wykonania Jabłka obrać, pokroic i zesmażyc. Do goracych wsypac galaretke. Jeżeli sa bardzo kwasne dodac nieco cukru. Z maki, połowy szklanki cukru, żółtek i margaryny zagnieśc ciasto. Podzielic je na 3 części, 2 z nich zamrozic. Ubic białka na sztywno z dodatkiem reszty cukru i maki ziemniaczanej.
Nie zamrożonym ciastem wylepić blache.widelcem zrobic nakłucia,wyłozyc jabłka. Nastepnie zetrzeć na tarce warstwe mrozonego ciasta, na nia położyć piane i przykryć ostatnią warstwą startego, mrozonego ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 40 minut.
Czym jest Szarlotka Tutti Frutti znaczenie w Słownik S .