Przepis na Żydowska Szarlotka
SKŁADNIKI DO SZARLOTKA co to jest
Gotowanie Szarlotka żydowska. Składniki do cukru8 jajek4 szklanki mąki2 czubate łyżeczki proszku do.

Jak ugotować Szarlotka żydowska

Definicja SZARLOTKA ŻYDOWSKA: Składniki Przepis Ciasto
25 dag masła
2 szklanki cukru
8 jajek
4 szklanki mąki
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
3-4 łyżki śmietany
skórka otarta z cytryny lub olejek cytrynowy
szczypta soli
Nadzienie
około 2 kg jabłek (równej wielkości}
konfitura z róży lub inna ods?czona z syropu,
ewentualnie gęsty dżem Masło z cukrem i jajkami utrzeć do białości, dodać przesianą m?kę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, ?mietanę i skórkę z cytryny lub olejek cytrynowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Duży płaski rondel lub brytfannę dobrze natłu?cić i posypać tart? bułką (ew. wyłożyć natłuszczoną foli? aluminiową). Jabłka obrać i od strony ogonka wykroić specjalną łyżeczką gniazda nasienne. Miejsca po gniazdach nasiennych napełnić konfitur? z róży Ułożyć jabłka w rondlu tak, aby między nimi była wolna przestrzeń (około 1 cm). Wylać ciasto wokół jabłek i upiec w średnio gor?cym piekarniku. Szarlotkę lekko przestudzić i przełożyć na paterę.

Czym jest Szarlotka żydowska znaczenie w Słownik S .