Przepis na Szarlotka
SKŁADNIKI DO SZARLOTKA co to jest
Gotowanie Szarlotka. Składniki do niekoniecznie obranych) • 1/2 szklanki soku jabłkowego lub wody •.

Jak ugotować Szarlotka

Definicja SZARLOTKA: Składniki • 1 kg jabłek umytych, pokrojonych (niekoniecznie obranych) • 1/2 szklanki soku jabłkowego lub wody • odrobina soku • 1 łyżeczka cynamonu • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • ciasto kruche Etapy przygotowania 1. Jabłka udusić z sokiem lub woda, dodać makę wymieszaną z niewielką ilością wody i gotować około 2 min. 2. Połowę porcji ciasta wyłożyć na blachę, na ciasto wyłożyć wystudzoną masę jabłkową, przykryć druga częścia rozwałkowanego ciasta. 3. Piec przez 45-60 min. w temp. 200 stopni C.

Czym jest Szarlotka znaczenie w Słownik S .