Jak ugotować Szaszłyk z mielonego mięsa
Definicja SZASZŁYK Z MIELONEGO MIĘSA: SKŁADNIKI:
400g mielonego mięsa,
1 sucha bułka,
1 jajko,
sól,
pieprz,
3 cebule,
2 papryki: zielona i czerwona albo żółta,
400g boczek wędzony. PRZYGOTOWANIE:
Namoczoną i wyci?nięt? bułkę, pokrojoną w kostkę 1 cebulę, wymieszać z mielonym mięsem (wieprzowym). Doprawić solą i pieprzem.
Boczek pokroić w cienkie plastry. Cebulę pokroić w krążki. Paprykę oczyścić, pokroić w niewielkie plastry.
Z mielonej mięsnej masy ukształtować niewielkie kulki. Nadziewać na metalowy szpic do szaszłyków. na przemian z plasterkami boczku i cebuli. I prosto na grill. Smacznego.
Czym jest Szaszłyk z mielonego mięsa znaczenie w Słownik S .