Jak ugotować Szaszłyk ze śliwkami
Definicja SZASZŁYK ZE ŚLIWKAMI: - po 6 dag polędwicy wołowej i jagnięciny nowozelandzkiej
- po 3 dag rostbefu i boczku wędzonego
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 2 łyżeczki majeranku
- 8 śliwek suszonych bez pestek
- 2 grzyby portobello lub 2 pieczarki (7 dag)
- 1 papryka
- 1 czerwona cebula
Mięso pokrój w kostkę i zamarynuj w paście przygotowanej ze zmiażdżonego czosnku, majeranku i musztardy. Zamarynowane mięso nadziewaj na szpadki na przemian ze śliwkami, grzybami pokrojonymi na ćwiartki i pokrojonymi warzywami. Upiecz na grillu lub usmaż na oleju.
Czym jest Szaszłyk ze śliwkami znaczenie w Słownik S .