Jak ugotować Szaszłyki drobiowo-warzywne
Definicja SZASZŁYKI DROBIOWO-WARZYWNE: Produkty: 40 dag piersi z kurczaka
1 bakłażan
1 strąk zielonej papryki
2 pomidory
sól
pieprz
pół szklanki piwa
bazylia Wykonanie: Mięso z piersi kurczaka opłukać pod bieżącą zimną wodą, osączyć, pokroić na niewielkie kawałki, skropić piwem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut, by nabrało aromatu. bakłażan i pomidory umyć, pokroić na dość grube plastry, paprykę umyć, pokroić w dużą kostkę, oddzielić nasionka,
na drewniane szpadki lub szpilki do szaszłyków nadziewać na przemian przygotowane kawałki mięsa i warzyw. Szaszłyki wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni C, piec około 20 minut. Po upieczeniu szaszłyki oprószyć solą, pieprzem i bazylią.
Czym jest Szaszłyki drobiowo-warzywne znaczenie w Słownik S .