Jak ugotować Szaszłyki Yakitori
Definicja SZASZŁYKI YAKITORI: Przygotowanie: 10 min.
Oczekiwanie: 1 h
Trudność: średnio trudne
Składniki na 4 porcje
• 250 g brokułów • 4 średnie czerwone cebule • 16 małych pieczarek • 1 czerwona papryka • 250 g tofu (wersja wegetariańska) lub mięsa z piersi kurczaka
Sos-marynata: • 3 łyżki Sosu Sojowego Kikkoman • 5 łyżek Teriyaki Marinade Kikkoman • 2 łyżki wiśniówki • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku lub marynowanego • 1 łyżka miodu
Etapy przygotowania
1. Brokuły podzielić na cząstki, zanurzyć we wrzątku na 1 minutę. Cebule podzielić na ćwiartki, pieczarki na pół, paprykę, mięso lub tofu pokroić na kwadraty. Wszystko przełożyć do miski i zalać przygotowaną wcześniej marynatą. Marynować przez około 1 godzinę. Następnie nadziać na patyczki grillowe i piec na grillu lub smażyć na patelni. 2. Podawać na ciepło z ryżem i świeżymi warzywami.
Czym jest Szaszłyki Yakitori znaczenie w Słownik S .