Jak ugotować Szaszłyki z indyka z bazylią i sosem ziołowym
Definicja SZASZŁYKI Z INDYKA Z BAZYLIĄ I SOSEM ZIOŁOWYM: Składniki • 25 dag filetów z indyka, • 20 dag wątróbki indyka, • 6 kromek bagietki, łyżka suszonej szałwii, • łyżka nasion kopru włoskiego, łyżka ziaren pieprzu, • 1/2 pęczka świeżej bazylii, • cytryna, czosnek, oliwa, sól. Etapy przygotowania 1. Nasiona kopru, szałwię, pieprz i posiekany ząbek czosnku utłuc w moździerzu. Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek i odrobinę soli. Opłukane i osuszone filety i wątróbkę indyka pokroić na niewielkie kawałki. 2. Kromki bagietki pokroić na ćwiartki. Na 12 szpadek do szaszłyków nabić na przemian kawałki piersi indyka, listki bazylii, kawałki wątróbki indyka i ćwiartki bagietki. 3. Każdy szaszłyk posmarować sosem ziołowym. Piec na grillu około 10 minut. Podawać udekorowany plasterkami cytryny.
Czym jest Szaszłyki z indyka z bazylią znaczenie w Słownik S .