Przepis na Jagnięciny Z
SKŁADNIKI DO SZASZŁYKI Z co to jest
Gotowanie Szaszłyki z jagnięciny. Składniki do oliwysól, pieprz80 dag jagnięciny z udĽca50 dag.

Jak ugotować Szaszłyki z jagnięciny

Definicja SZASZŁYKI Z JAGNIĘCINY: 3 ząbki czosnku
1/2 pęczka świeżego oregano
125 ml oliwy
sól, pieprz
80 dag jagnięciny z udĽca
50 dag małych ziemniaków
15 dag pieczarek
2 czerwone cebule
1 cukinia
25 dag pomidorków koktajlowych
suszony rozmaryn
12 plasterków boczku Przygotować marynatę: posiekany czosnek i oregano wymieszać ze 100 ml oliwy i pieprzem. Mięso umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do marynaty, wymieszać, przykryć, wstawić na 2h do lodówki. Ziemniaki ugotować, obrać, posmarować reszt? oliwy, posypać rozmarynem, zawinąć w plasterki boczku. Pieczarki oczyścić. Cukinię pokroić w plasterki. Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć. Na szpilki do szaszłyków nadziewać mięso i warzywa. Posmarować marynat?, posolić i grillować 10-12 min, często odwracając.

Czym jest Szaszłyki z jagnięciny znaczenie w Słownik S .