Jak ugotować Szaszłyki
Definicja SZASZŁYKI: 1 pier? kurczaka
30 dag mielonego mięsa
1 jajko
mała cebula
sól, pieprz
kilka różyczek kalafiora
kilka różyczek brokuła
5 marchewek
dipy Kurczaka pokroić w kostkę, obsmażyć na złoto. Po 3-4 kawałki nadziać na patyczki i ułożyć na tacy. Mięso mielone wymieszać z posiekaną cebul? i jajkiem, dodać sól i pieprz. Uformować małe kulki i usmażyć. Pulpety nadziać po -4 na patyczki i ułożyć obok szaszłyków z kurczaka. Różyczki kalafiora i brokuła oraz kawałki marchwi wrzucić na chwilę do osolonego wrz?tku. Gdy się zagotują, odcedzić. Zrobić kolorowe szaszłyki i ułożyć obok mięsnych szaszłyków. Podawać z dipami.
Czym jest Szaszłyki znaczenie w Słownik S .