Przepis na Szczupak
SKŁADNIKI DO SZCZUPAK co to jest
Gotowanie Szczupak faszerowany grzybami i plackami ziemniaczanymi. Składniki do suszone - 60 g.

Jak ugotować Szczupak faszerowany grzybami i plackami ziemniaczanymi

Definicja SZCZUPAK FASZEROWANY GRZYBAMI I PLACKAMI ZIEMNIACZANYMI: Składniki: Filet ze szczupaka - 600 g Grzyby suszone - 60 g Śmietana 30 % - 50 ml Masło - 20 g Cebula - 0,5 sztuki Gałka muszkatołowa,  Sól Pieprz, Sok z cytryny Ziemniaki - 500 g Cebula - 1 sztuka Mąka - 3 łyzki Sól Pieprz Olej do smażenia Marchew - 140 g Pietruszka - 100 g Seler naciowy - 120 g Czosnek - 1 ząbek Por - 2 sztuki Masło - 50 g Ziele angielskie Liść laurowy Ocet winny Sól Pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby należy namoczyć i ugotować a rybę rozbić i doprawić. Grzyby posiekać, smażyć na maśle z cebulą, dodać śmietanę i zredukować. Na koniec doprawić. Następnie zetrzeć ziemniaki, posiekać cebulę, przesiać mąkę i wymieszać wszystkie składniki. Poszatkować warzywa podsmażyc na maśle, dodać blanszowany seler i doprawić do smaku.
 

Czym jest Szczupak faszerowany grzybami znaczenie w Słownik S .