Przepis na Sznycel cielęcy a
SKŁADNIKI DO SZNYCEL CIELĘCY co to jest
Gotowanie Sznycel cielęcy a la ambasador. Składniki do dag szynki,15 dag pieczarek,2 dag masła,2.

Jak ugotować Sznycel cielęcy a la ambasador

Definicja SZNYCEL CIELĘCY A LA AMBASADOR: 50 dag cielęciny bez kości,
2 dag mąki,
tłuszcz,
10 dag szynki,
15 dag pieczarek,
2 dag masła,
2 dag mąki do zasmażki,
1 szklanka mleka,
50 ml śmietany,
5 dag sera żółtego,
sól, pieprz

Mięso umyć, zdjąć błonę, pokroić w poprzek włókien na porcje, rozbić tłuczkiem zwilżonym wod?, uformować tasakiem i ręką prostokątne sznycle o grubości 1 cm. Posypać przyprawami i m?ką, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki razem z szynką, obłożyć sznycle. Masło rozgrzać, wymieszać z m?ką, zasmażyć nie rumieni?c rozprowadzić zimnym mlekiem szybko mieszając trzepaczką, zagotować i gotować 6-8 min. na małym ogniu. Pod koniec gotowania wlać ?mietanę, doprawić, polać przygotowane sznycle, posypać startym serem i zapiec. Podawać z ziemniakami.

Czym jest Sznycel cielęcy a la ambasador znaczenie w Słownik S .