Przepis na Ministerski
SKŁADNIKI DO SZNYCEL CIELĘCY co to jest
Gotowanie Sznycel cielęcy ministerski. Składniki do mleko6-8 dag bułki na grzanki,2 żółtka,tłuszcz.

Jak ugotować Sznycel cielęcy ministerski

Definicja SZNYCEL CIELĘCY MINISTERSKI: 40 dag cielęciny bez kości,
5 dag bułki czerstwej,
mleko
6-8 dag bułki na grzanki,
2 żółtka,
tłuszcz,
sól, pieprz

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć razem z mięsem, wymieszać z żółtkami, doprawić. Bułkę pokroić w cienkie plastry. Mięso podzielić na porcje, panierować w grzankach formując prostokątne sznycle. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Podawać z ziemniakami, kalafiorem.

Czym jest Sznycel cielęcy ministerski znaczenie w Słownik S .