Przepis na Sznycle cielęce po
SKŁADNIKI DO SZNYCLE CIELĘCE co to jest
Gotowanie Sznycle cielęce po wiedeńsku. Składniki do szkl. buki tartej1,5 łyżki mąkismalec4 jajka.

Jak ugotować Sznycle cielęce po wiedeńsku

Definicja SZNYCLE CIELĘCE PO WIEDEŃSKU: 50 dag zadniej ćwiartki
sól, pieprz
2 jajka
1/2 szkl. buki tartej
1,5 łyżki mąki
smalec
4 jajka Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na porcje w poprzek włókien. Zbić i uformować cienkie, okr?głe sznycle i oprószy je pieprzem. Obtoczyć w m?ce, maczać w 2 rozkłóconych jajkach, obtaczać w bułce tartej, osolić i zarumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Oddzielnie usmażyć jaja sadzone. Sznycle ułożyć na półmisku, na każdym położy jajko.   

Czym jest Sznycle cielęce po wiedeńsku znaczenie w Słownik S .