Przepis na Sznycle cielęce w
SKŁADNIKI DO SZNYCLE CIELĘCE co to jest
Gotowanie Sznycle cielęce w pomidorach. Składniki do pomidorów 5 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki mąki.

Jak ugotować Sznycle cielęce w pomidorach

Definicja SZNYCLE CIELĘCE W POMIDORACH: Produkty: 4 sznycle cielęce 0,5 l soku z pomidorów 5 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki mąki 2 płaskie łyżeczki cukru sól i pieprz do smaku Wykonanie: Mięso umyć i osuszyć. Posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać oliwę. Obsmażyć na niej sznycle z obu stron na złoty kolor. Podlać sokiem pomidorowym. Dodać cukier. Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Doprawić solą i pieprzem do smaku. W razie potrzeby sos zagęścić mąką. Podawać z frytkami lub ryżem ugotowanym na sypko.

Czym jest Sznycle cielęce w pomidorach znaczenie w Słownik S .