Jak ugotować Sznycle cielęce z jabłkami
Definicja SZNYCLE CIELĘCE Z JABŁKAMI: Produkty: - 6 sznycli po 15 dag
- 1/2 łyżki margaryny
- 1/2 łyżki masła
- 2 łyżeczki czerwonej papryki w proszku
- 3 renety
- 1-2 łyżeczki tymianku
- 1/4 szklanki soku pomarańczowego ewentualnie starta skórka z pomarańczy
- 2 opak. kopytek Wykonanie: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ćwiartki. Na dużej patelni rozpuszczamy masło i margarynę, wkładamy jabłka brzuszkami w dół i posypane papryką i tymiankiem sznycle, odcięte z cielęciny zadniej na pieczeń. Obsmażamy je po 2-3 minuty z każdej strony. Dolewamy sok pomarańczowy, by mięso nie przywarło, ale nie powinno pływać, ew. dodajemy skórkę pomarańczową. Przykrywamy, dusimy na małym ogniu 4-5 minut. Gotowe mięso ma prawo być w środku leciutko różowe. Cielęcinę z jabłkami i sosem przekładamy na półmisek i przykrywamy folią, a na tej samej patelni, na maśle i margarynie, odsmażamy kopytka.
Czym jest Sznycle cielęce z jabłkami znaczenie w Słownik S .