Przepis na Szparagi na sposób
SKŁADNIKI DO SZPARAGI NA co to jest
Gotowanie Szparagi na sposób hiszpański. Składniki do sherry1 łyżka octu winnegosól, pieprzszczypta.

Jak ugotować Szparagi na sposób hiszpański

Definicja SZPARAGI NA SPOSÓB HISZPAŃSKI: 500 g szparagów
200 g pomidora
2 łyżki oliwy
1 łyżka sherry
1 łyżka octu winnego
sól, pieprz
szczypta papryki
1/3 łyżeczki ostrej musztardy
1 mała cebula Szparagi umyć, odci?ć stwardniałe końce. Gotować w lekko osolonej wodzie na małym ogniu 10-12 min. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Szparagi osączyć z wody, pokroić na kawałki. Składniki włożyć do salaterki i wymieszać. Do oliwy dodać sherry, ocet winny, przyprawy i musztardę. Mieszać do powstania jednolitej masy. Cebulę  drobno pokroić i dodać do sosu. Sałatkę polać sosem, delikatnie wymieszać i włożyć do lodówki na 20 min. Podawać z grzankami i białym winem.

Czym jest Szparagi na sposób hiszpański znaczenie w Słownik S .