Jak ugotować Szparagi na sposób hiszpański
Definicja SZPARAGI NA SPOSÓB HISZPAŃSKI: 500 g szparagów
200 g pomidora
2 łyżki oliwy
1 łyżka sherry
1 łyżka octu winnego
sól, pieprz
szczypta papryki
1/3 łyżeczki ostrej musztardy
1 mała cebula Szparagi umyć, odci?ć stwardniałe końce. Gotować w lekko osolonej wodzie na małym ogniu 10-12 min. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Szparagi osączyć z wody, pokroić na kawałki. Składniki włożyć do salaterki i wymieszać. Do oliwy dodać sherry, ocet winny, przyprawy i musztardę. Mieszać do powstania jednolitej masy. Cebulę drobno pokroić i dodać do sosu. Sałatkę polać sosem, delikatnie wymieszać i włożyć do lodówki na 20 min. Podawać z grzankami i białym winem.
Czym jest Szparagi na sposób hiszpański znaczenie w Słownik S .