Jak ugotować Szparagi z sosem sojowym
Definicja SZPARAGI Z SOSEM SOJOWYM: Produkty: - 1 pęczek zielonych szparagów
- 3/4 kostki masła
- 2 źdźbła trawki cytrynowej
- 1 papryczka chilli
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
Wykonanie: Rozpuścić masło. Sklarować. Dodać drobno posiekane: trawkę cytrynową, chilli i czosnek. Podgrzewać ok. 10 min na wolnym ogniu. Następnie dodać sos sojowy. Wymieszać. Szparagi ułożyć na blaszce, posypać solą i pieprzem, skropić oliwą. Piec w piekarniku ok. 6 min w temperaturze 200 st. Szparagi układać na półmisku, obok, w małym naczyniu, sos.
Czym jest Szparagi z sosem sojowym znaczenie w Słownik S .