Przepis na Szparagowa
SKŁADNIKI DO SZPARAGOWA co to jest
Gotowanie Szparagowa. Składniki do szklanka wywaru z jarzyn * pęczek szparagów * trochę koperku *.

Jak ugotować Szparagowa

Definicja SZPARAGOWA: (dla dziecka od 12 . miesiąca) Składniki:
* szklanka wywaru z jarzyn
* pęczek szparagów
* trochę koperku
* łyżeczka śmietany lub jogurtu naturalnego
* łyżeczka masła
* ugotowany makaron
* sól, pieprz Przygotowanie:
Szparagi umyć, obrać, pokroić w 1cm kawałeczki, udusić w niewielkiej ilości wody z dodatkiem masła i szczypty soli
dodać szklankę wywaru z jarzyn, trochę wody, posolić, popieprzyć (odrobinę).
Nałożyć do miseczki makaron, troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego, zalać szparagami, dodać koperek.
(w wersji dla młodszych maluchów zupkę można zmiksować i nie dodawać wywaru).

Czym jest Szparagowa znaczenie w Słownik S .