Przepis na Szpinak z
SKŁADNIKI DO SZPINAK Z co to jest
Gotowanie Szpinak z kukurydzą i pieczarkami. Składniki do 150 g pieczarek- 3 łyżki masła- 1.

Jak ugotować Szpinak z kukurydzą i pieczarkami

Definicja SZPINAK Z KUKURYDZĄ I PIECZARKAMI: Produkty: - 1 kg szpinaku
- 1/2 puszki kukurydzy
- 150 g pieczarek
- 3 łyżki masła
- 1 łyżeczka mąki
- 1 łyżeczka kolendry mielonej
- 1 łyżeczka
- papryki mielonej
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 opakowanie serka wiejskiego
- 4 łyżki słodkiej śmietany Wykonanie: Szpinak i pieczarki dokładnie umyj. Ze szpinaku wybierz tylko liście, odrzucając łodygi, posiekaj. Pieczarki pokrój w plasterki. Kukurydzę odcedź z zalewy. W dużym garnku o grubym dnie rozpuść masło, dodaj przyprawy i smaż przez kilka sekund. Wsyp pieczarki, zamieszaj, przykryj garnek i duś pieczarki przez 5 minut. Po tym czasie wsyp do garnka posiekany szpinak. Duś znowu pod przykryciem przez 10 minut. Jeżeli szpinak będzie przywierał do dna, dolej odrobinę wody. Z reguły nie jest to jednak konieczne, ponieważ szpinak bardzo szybko puszcza sok i gotuje się we własnym sosie. Po 10 minutach dodaj mąkę wymieszaną ze śmietaną. Dokładnie zamieszaj. Na koniec dodaj jeszcze wiejski serek i kukurydzę. Pogotuj szpinak jeszcze 10 minut, posól do smaku i podawaj gorące z ryżem lub kaszą.

Czym jest Szpinak z kukurydzą i znaczenie w Słownik S .