Przepis na Szprycer
SKŁADNIKI DO SZPRYCER co to jest
Gotowanie Szprycer. Składniki do półwytrawnego lub półsłodkiego), • sporo lodu • 1 butelka wody.

Jak ugotować Szprycer

Definicja SZPRYCER: Składniki • 1 butelka białego wina (najlepiej półwytrawnego lub półsłodkiego), • sporo lodu • 1 butelka wody gazowanej, najlepiej tzw. wody sodowej • nieobligatoryjnie: cytryna lub limonka     Etapy przygotowania 1. Do kieliszka wkładamy 2-3 kostki lodu. 2. Nalewamy wino do 1/2 objętości 3. Uzupełniamy wodą sodową do reszty. Możemy dorzucić cytrynę, choć w klasycznym przepisie nie znajdziemy takiej propozycji. Ja preferuję limonki, ze względu na ich intensywny, cytrynowy zapach.

Czym jest Szprycer znaczenie w Słownik S .