Przepis na Migdałowy Tort
SKŁADNIKI DO SZWEDZKI TORT co to jest
Gotowanie Szwedzki tort migdałowy. Składniki do zmielonych migdałów8 jajek8 dag płatków.

Jak ugotować Szwedzki tort migdałowy

Definicja SZWEDZKI TORT MIGDAŁOWY: 2 szkl. cukru
11 łyżek masła
20 dag drobno zmielonych migdałów
8 jajek
8 dag płatków migdałowych
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
bita ?mietana do dekoracji Migdały, połowę cukru, ubit? pianę z białek wymieszać. Podzielić na 2 czę?ci. Przełożyć ciasto do wy?cielonej papierem pergaminowym tortownicy. Osobno upiec 2 placki.  Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni na złoto. Stopić tłuszcz. Wszystkie żółtka, tłuszcz, resztę cukru i m?kę ziemniaczaną przełożyć do rondelka, postawić na małym ogniu. Ubijać na najwyższych obrotach 20-25 min., aż do uzyskania jednolitej masy. 1/3 masy posmarować kr?żek ciasta, przykryć drugim krążkiem. Pozostał? mas? posmarować ciasto z boków i wierzchu. Posypać płatkami migdałowymi. Udekorować ?mietaną.

Czym jest Szwedzki tort migdałowy znaczenie w Słownik S .