Jak ugotować Szwedzkie ciasteczka kokosowe dla alergika
Definicja SZWEDZKIE CIASTECZKA KOKOSOWE DLA ALERGIKA: (dla dziecka od 18 . miesiąca) Składniki:
* 1,5 szkl. mąki
* 3/4 szklanki cukru (nie można
zmniejszać, bo będą za kruche)
* 1/2 szkl. wiórek kokosowych (można
dodać pół na pół drobnych płatków
owsianych)
* 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
* 1/2 łyżeczki sody
* 1 margaryna bezmleczna Maryna Przygotowanie:
Sypkie składniki wymieszać, połączyć z miękką margaryną, zagnieść. W razie potrzeby dodać mąki. Powinno powstać średnio zwarte ciasto. Można lepić kuleczki jak orzechy, układać na wyłożonej pergaminem blaszce i rozduszać widelcem. Układać trzeba luźno, bo urosną. Piec w nagrzanym piekarniku 175 st. C ok 15 min. Ciastka się łatwo przypalają-trzeba często zaglądać. Po wyjeciu są miekkie, a potem tężeją.
Czym jest Szwedzkie ciasteczka kokosowe znaczenie w Słownik S .