Jak ugotować Szwedzkie ciasteczka kokosowe
Definicja SZWEDZKIE CIASTECZKA KOKOSOWE: 1,5 szkl. mąki
1 szkl. cukru
1 kostka masła
1/2 szkl. wiórków kokosowych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1 cukier waniliowy Miękkie masło z cukrem i cukrem waniliowym zagnieć w misce na jednolit? masę. Dodaj proszek, sodę, wiórki kokosowe i ponownie zagnieć. Stopniowo dodawaj m?kę. Powinno powstać tłuste, zwarte ciasto. Ulep z niego dwa wałki o średnicy 4 cm, włóż je do lodówki na pół godziny, aby stwardniało. Pokrój je następnie w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Piecz w nagrzanym do 175 st. C piekarniku. na środkowym poziomie, 9-14 minut. S? gotowe, kiedy mają złoty kolor.
Ciasteczka kokosowe s? jeszcze smaczniejsze i ładniej wygl?dają polane czekoladową polewą i posypane wiórkami kokosowymi.
Czym jest Szwedzkie ciasteczka kokosowe znaczenie w Słownik S .