Przepis na Mięsne Kulki
SKŁADNIKI DO SZWEDZKIE KULKI co to jest
Gotowanie Szwedzkie kulki mięsne. Składniki do cebula, 45 dag mieszanego mięsa wołowo wieprzowego.

Jak ugotować Szwedzkie kulki mięsne

Definicja SZWEDZKIE KULKI MIĘSNE: Składniki Przepis 1 bułka,
1 mała czerwona cebula,
45 dag mieszanego mięsa wołowo wieprzowego,
1 łyżeczka soli,
1 łyżeczka mielonego angielskiego ziela,
1 żóltko,
6 łyżek tłuszczu do smażenia. Bułkę namoczyć w letniej wodzie. Cebulę obrać i utrzeć na tarce. W misce wyrobić z mielonego mięsa, tartej cebuli, dobrze odci?niętej bułki, soli, ziela angielskiego i żółtka gładkie ciasto. Z ciasta formować kulki o średnicy ok. 2 1/2 cm. Rozgrzać tłuszcz i na średnim ogniu smażyć kulki na br?zowy kolor. Podawać z ziemniakami puree i kompotem z borówek.

Czym jest Szwedzkie kulki mięsne znaczenie w Słownik S .