Przepis na Czekoladowy Torcik
SKŁADNIKI DO SZYBKI TORCIK co to jest
Gotowanie Szybki torcik czekoladowy. Składniki do żelatyny7 jajek8 sztuk marakoników1 łyżka.

Jak ugotować Szybki torcik czekoladowy

Definicja SZYBKI TORCIK CZEKOLADOWY: 2 tabliczki pełnej czekolady
200 g masła
torebka żelatyny
7 jajek
8 sztuk marakoników
1 łyżka rumu
cukier waniliowy
2 paczki biszkoptów szampanek Rozpu?cić w garnku  wstawionym  do drugiego garnka z gor?c? wod? czekoladę i masło. Zdjąć z ognia gdy powstanie płynna masa, wlać rozpuszczoną w zimnej wodzie żelatynę. Wrzucać żółtka, wci?ż mieszając. Dodać rozdrobnione makaroniki, cukier waniliowy i ubit? na sztywno pianę z 3 białek. Wysmarować masłem głęboką formę. Na dnie wyłożyć biszkopty płaską stroną na dół, skropiwszy je wcześniej rumem. Formę wypełnić ostudzoną mas? czekoladową, na wierzchu też ułożyć biszkopty. Przycisnąć talerzykiem, przełożyć do lodówki na kilka godzin.

Czym jest Szybki torcik czekoladowy znaczenie w Słownik S .